Parmankinkku-papu-punajuurisalaatti

Teki mieli kunnon salaattia - siis rehellisesti salaattia, mutta runsailla raaka-aineilla. Siispä tein Sara La Fountainin Healthy Kitchen -kirjasta maalaissalaatin ohjetta soveltaen parmankinkku-papu-punajuurisalaattia.

Punajuurten kuoriminen voi olla sotkuista, mutta tällä ohjeella niidenkin käsittely on helpompaa: pese punajuuret hyvin, paahda uunissa kokonaisina ja riivi kuori pois kypsän punajuuren päältä. Punajuuri rakastaa fetaa tai vuohenjuustoa, mutta parmesaanilastut ovat myös sille loistava kaveri.

Tästä salaatista tuli todella hyvää. Toinen Paistikas kuvaili tätä "deluxe-salaatiksi, joka ravintolassa maksaisi kevyesti parikymppiä ellei enemmänkin".Parmankinkku-papu-punajuurisalaatti

4 annosta

salaattisekoitusta
4 punajuurta
öljyä
400 g parsakaalia
400 g vihreitä papuja
250 g pikkutomaatteja
6 kananmunaa
1 pkt parmankinkkua
parmesaanijuustoa

Pese punajuuret. Paahda niitä kokonaisina uunissa 200 asteessa noin tunti tai kunnes ovat täysin kypsiä. Ota ulos uunista, anna jäähtyä ja vedä kuoret irti. Lohko punajuuret.

Kiehauta vesi ja lisää kattilaan kananmunat. Keitä niitä noin yhdeksän minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja valuta kattilaan kylmää vettä. Jätä kananmuna hetkeksi jäähtymään. Lohko ne sitten neljään osaan.

Paista parsakaalia ja vihreitä papuja kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää puolitetut pikkutomaatit ja jatka paistamista vielä parin minuutin ajan.

Laita lautasille salaattisekoitusta. Lisää sitten punajuurilohkot ja vuole päälle muutama parmesaanilastu. Lisää sitten parsakaali-papu-tomaattisekoitusta, revi päälle muutama siivu parmankinkkua, lisää lohkotut kananmunat ja viimeistele salaatti muutamalla parmesaanilastulla.


Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti