Piadina

Italian innoittamana olen tehnyt pariin otteeseen piadinoja. Kyseessä on mitä helpoin, nopein ja muunneltavin ruoka, vähän kuin quesadilla, mutta italialaisin täyttein. Periaatteessa piadinaan on ihan oma, ohut leipänsä, mutta kesällä tekemieni havaintojen mukaan se muistuttaa sen verran läheisesti tortillaa, että käytin niitä ja hyvin toimi.

Täytevaihtoehtoja on alla kaksi: parmankinkku-brie sekä tomaatti-cheddar. Italiassa söin myös sienitäytteisen piadinan, joka sopisi loistavasti syksyyn. Lisää täytteitä voi ideoida aivan vapaasti: klassinen tomaatti-mozzarella toimisi varmasti eikä mozzarella riitele parmankinkunkaan kanssa...



Piadina

tortilloita
rucolaa seuraksi

Crudo e brie:
- parmankinkkua
- briejuustoa
- salaattia

Pomodoro e cheddar
- 1 pienehkö tomaatti viipaleina
- raastettua cheddaria
- salaattia

Täytä tortilla haluamallasi täytteillä. Taita se puoliksi ja paista molemmin puolin kuumalla pannulla. Tarjoile rucolan kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti