Ravintolapäivä 16.8.2015

Radiohiljaisuus päättyy: Kuudes paisti palaa hieman venähtäneeltä lomalta. Kesästä on kuitenkin nautittava silloin kuin se on, joten olen viettänyt enemmän aikaa ulkona ja vähemmän aikaa tietokoneen ääressä. Luvassa on kuitenkin parikin postausta siitä, mitä olen lomalla tehnyt (ja syönyt).

Tänään sunnuntaina oli jälleen Ravintolapäivä. En ole koskaan osallistunut Ravintolapäivään omalla ravintolalla tai kahvilalla, mutta olen käynyt silloin tällöin muiden ravintoloissa. Tällä kertaa päätin keskittyä erityisesti yhteen alueeseen Kuopiossa: Haapaniemeen.Haapaniemi on Kuopion keskustan kupeessa oleva alue, jossa on sekä vanhoja että uudempia taloja. Wanhan Haapaniemen Ravintolapäivä -julisteita oli ilmestynyt ympäri keskustaa hyvissä ajoin. Pidän eniten sellaisista ravintoloista/kahviloista, jotka ovat tavallisten ihmisten pitämiä. Haapaniemellä oli luvassa pihakirppistä ja pientä syötävää, joten sinne suunnistin sunnuntain iloksi. Ravintolapäivä keskittyi puutaloalueelle, jossa pihoille ja kadunvarsiin oli pystytetty kirppispöytiä sekä kahviloita. Erään keittiön ikkunasta myytiin vohveleita, joihin sai vielä itse valita täytteet. Valitsin vadelmahilloa, vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta.Toisen talon pihapiirissä oli tarjolla mm. karjalanpiirakoita, mokkapaloja ja tonnikalapatonkeja. Mokkapalan kutsua on vaikea vastustaa. Syömisen ei tarvitse aina edetä loogisesti. Niinpä viimeinen maistamani herkku kaiken makean jälkeen oli suolainen piirakka, jossa oli erilaisia sieniä ja kasviksia. Nam!


Sää suosi tätä Ravintolapäivää erinomaisesti: aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, mutta ilma ei ollut tukalan kuuma. Eihän sitä tiedä, vaikka jonain Ravintolapäivänä Kuudes paistikin osallistuisi tarjoamalla omia luomuksiaan :)

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti