Halloumia ja hunajaista perunasalaattia

Meillä on kotona käytössä termi kauheaa kasvisruokaa. Se toimii lauseissa esimerkiksi "Olipa taas kauheaa kasvisruokaa" tai "Tänään on ruokana kauheaa kasvisruokaa". Paistikeittiössä kasvisruoka ei nimittäin ole ollenkaan kauhea asia, minkä vuoksi erilaiset kasvisruokaa vastaan esiintyvät ennakoluulot tuntuvat jotenkin hassuilta. Tosin ei ihme, että kasvisruoka epäilyttää, jos ainoa muisto siitä on vaikkapa 90-luvun kouluruokalan "kasviskeitto" eli kolme aneemista porkkananpalaa lämpimässä, suolaisessa vedessä.

Kasvisruoka voi kuitenkin olla niin paljon muutakin. Se voi olla runsasta, herkullista, näyttävää, täyttävää, värikästä, terveellistä ja kaikinpuolin nam nam. Sellaista tulee esimerkiksi, kun paistaa pannulla halloumia, perunoita ja porkkanoita (jotka maustetaan hunajalla ja timjamilla), sekoitetaan ne retiisien kanssa ja viimeistellään balsamicolla. Kylläpä oli taas kauheaa kasvisruokaa. 

Ensi viikon Kuudes paisti on kesälomalla, koska mie lähden reissuun. Minne, se selviää varmasti Kuudennessa paistissa!

Halloumia ja hunajaista perunasalaattia

kahdelle

1 pala halloumia
1 nippu retiisiä
auringonkukansiemeniä (pinjansiemenet tai kurpitsansiemenet käyvät myös)
noin tusina uusia perunoita valmiiksi keitettynä
vähän voita
4 kesäporkkanaa (eli melko pieniä, jos on isoja niin 2 riittää)
2 kevätsipulia
8 oliivia
hieman hunajaa
tuoretta timjamia
liraus balsamiviinietikkaa

Viipaloi retiisi ja laita kulhoon odottamaan. Puolita keitetyt perunat, paloittele porkkanat ja kevätsipuli.
Paloittele halloumi. Paista palat kuumalla pannulla kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Nosta ne odottamaan.
Lisää pannulle siemenet ja kuumenna hetken ajan (sekoita, etteivät pala). Siirrä retiisikulhoon.
Lisää hieman voita pannulle ja heitä mukaan perunat. Paista perunat kauttaaltaan kullanruskeiksi. Siirrä retiisikulhoon.
Lisää tarvittaessa hieman öljyä pannulle ja alenna lämpöä keskiteholle. Heitä pannulle porkkanat ja hetken kuluttua myös kevätsipulit. Lisää vähän hunajaa ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi reilusti tuoretta timjamia sekä oliivit. Sekoita ja kaada koko pannun sisältö retiisikulhoon.
Lirauta vähän balsamicoa kulhoon ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Nosta perunasalaattia halloumin kaveriksi lautaselle ja nauti.


Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti