Vuohenjuustoa granaattiomenalla ja pistaaseilla

Jouluisia vieraita tulossa, aikaa nolla ja jotain olisi mukava tarjota? Hätä ei onneksi ole tämän näköinen. Aina on voinut leipoa jotain pakastimeen (esimerkiksi tiropitaa, täytettyjä filorullia tai aurapiparirullia), mutta tämä ymmärrettävästi edellyttää tiettyjä ennakkovalmisteluja. Jos et ole varautunut, hätä ei ole vieläkään tämän näköinen. Aina voit laittaa kulhoihin pähkinöitä, iskeä pöytään herkullisen juuston, ja laittaa kauniita konvehteja somiin kulhoihin. Karsittu herkkutarjotin on myös nopea, näyttävä ja ihana tarjottava. Tai sitten voit paistaa vähän vuohenjuustoa ja tarjoilla sen granaattiomenansiementen ja pistaasipähkinöiden kanssa.



Vuohenjuusto on yksi suurimmista heikkouksistani juustojen maailmassa. Aloin ymmärtää juustojen päälle vasta aikuisena; lapsena juustokuorrutetut uuniruoat tai leivän reunojen yli tuleva juusto oli kammotuksien kammotus. Elämä olisi ehkä ollut helpompaa, jos en olisi koskaan hurahtanut juustoihin, mutta toisaalta se olisi myös paljon köyhempää. Juustoilla saa tunnelman kohotettua hetkessä arjesta juhlaan.



Vuohenjuusto on siitä ihanaa, että se sietää happamahkon makunsa ansiosta (kirpeän)makeita seuralaisia. Granaattiomenansiemenet ovat juuri sellaisia. Nekin kohottavat annoksen kuin annoksen nopeasti juhlavaksi upean ulkonäkönsä vuoksi. Ja tässä kaikkien vinkkien äiti: granaattiomenansiemenet voi pakastaa. Granaattiomenan käsittely on aina enemmän tai vähemmän sotkuisaa ja siemeniä on enemmän kuin yhden hengen taloudessa kerralla tarvitaan. Kippaan siis loput tavalliseen pakasterasiaan ja heitän pakastimeen. Sieltä niitä on helppo ottaa tarvittaessa juuri sen verran kuin tarvitsee. Booleissa tai drinkeissä ne toimivat myös juhlavina viilentäjinä suoraan pakastimesta otettuina. Eikä aina tarvitse sotkea koko keittiötä.



Tänään vietetään kolmatta adventtia. Kolmas adventtikynttilä symboloi joulurauhaa. Oma kotini on nyt jouluasussaan joulukuusta myöten. Vaikka joululoma ei alakaan vielä, töistä on ihanaa tulla kotiin valon, hyasinttien ja joulutunnelman keskelle. Mitä ruokaan tulee, en tiedä ketään joka olisi alkanut riidellä saatuaan vuohenjuustoa. Tuokoon siis tämäkin joulunrauhaa.



Vuohenjuustoa granaattiomenalla ja pistaaseilla


vuohenjuustoa
öljyä
granaattiomenansiemeniä
pistaasipähkinöitä


Viipaloi vuohenjuusto.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää vuohenjuusto. Paista kummaltakin puolelta kullanruskeaksi.
Laita vuohenjuusto lautasille tai vadille. Lisää päälle granaattiomenansiemeniä ja viipaloituja pistaasipähkinöitä. Juhlallinen tarjottava on valmis.

Kommentit

  1. Mulla on ristiriitainen suhtautuminen chevreen - pidän monesta vuohenmaitojuustosta mutta juuri tämä tällainen vuohenjuusto jostain syystä helposti tökkii. Testaan seuraavan kerran granaattiomenan kanssa! Sen kirpeys ja raikkaus vois nimittäin olla just sitä mitä tuo juusto mun suussa kaverikseen kaipaa :)

    VastaaPoista
  2. Ihana makuyhdistelmä! Juustot on kyllä yksi suurin syy, etten varmaan ihan äkkiä ole ryhtymässä kokopäiväiseksi vegaaniksi. Juustot ja pekoni :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla juustot, parmankinkku, bresaola sekä harvoin nautittu oikein hyvä pihvi tai vaikkapa hirvenpaisti.

      Poista
  3. Rakastan kunnon hyvään vuohenjuustoa. Tuossa on hyvä makuidea kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miustakin on tullut vuohenjuustohullu, joten siksi näitä makuyhdistelmiä ilmaantuu :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti