Piadina con crudo e mozzarella

Viime kesänä Italiassa ihastuin piadinoihin, ja toteutin niitä itsekin. Tänä kesänä piadinat palautuivat mieleen, ja päätin kokeilla uudenlaista versiota, jonka täytteet tosin eivät ole erityisen yllättävät: parmankinkkua ja mozzarellaa.

Piadinan lisäksi paistoin pikaisesti pannulla varsiparsakaalia. Tätä olen toivonut kauppoihin jo pitkään, joten se piti ottaa heti kokeiluun. Varsaparsakaalin voi höyryttää, paistaa pannulla tai uunissa, tai syödä sellaisenaan raakana. Itse paistoin ne nopeasti pannulla niin, että rakenteeseen jäi vielä rapsakkuutta.



Piadina con crudo e mozzarella

- tortilloita
- parmankinkkua (tai vastaavaa)
- mozzarellaa
- varsiparsakaalia
- öljyä
- sitruunamehua

Viipaloi mozzarella. Laita tortillanpuolikkaan päälle parmankinkkua ja mozzarellaa, ja käännä tortilla kaksinkerroin kiinni.
Paista tortillat kuumalla pannulla kummaltakin puolelta.
Lopuksi lisää pannulle hieman öljyä. Paista varsiparsakaalit nopeasti pannulla niin että ne jäävät vielä napakoiksi. Mausta sitruunamehulla ja tarjoile piadinojen kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit