Penneä ja pehmeää porkkanakastiketta

Oletko koskaan ajatellut, että pastalle voi tehdä porkkanakastikkeen, vieläpä niin että lopputulos on aitoitalialainen? Mie en ainakaan. Jostain syystä miellän kaikki juurekset pohjoismaisiksi keksinnöiksi, vaikka toki Italiassa käytetään porkkanaa mm. soffrittoon. Silti en ollut tullut ajatelleeksi, että porkkana voi olla pääraaka-aine myös pastakastikkeessa ennen kuin selailin parvekkeella italialaisia ruokalehtiä. Parissakin lehdessä oli porkkanakastikkeita, ja päätin kokeilla niistä yksinkertaisinta.



Penneä ja pehmeää porkkanakastiketta

kahdelle

2 keskikokoista porkkanaa
1 kevätsipulinvarsi
öljyä
sale&pepe
parmesaania raasteena
penneä

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja keitä al denteksi. Vettä odotellessa voit tehdä kastiketta.
Kuutioi porkkana ja hienonna kevätsipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sinne porkkanat ja sipulit.
Kuullota ja hauduta, kunnes porkkanat ovat aivan pehmeitä. Mausta.
Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
Sekoita pastakastikkeen joukkoon parmesaaniraastetta. Sekoita sitten pasta ja kastike keskenään.
Raasta päälle vielä vähän parmesaania.


Kommentit

Suositut tekstit