Hapanimelä porsas

Meidän lähellämme on muutama hyvä kiinalainen, josta joskus haetaan ruokaa kotiin. Sen lisäksi haluan joskus tehdä kiinalaista ruokaa itse - tai "kiinalaista", sillä en ole ollenkaan varma siitä, miten autenttista se on. Hyvää kuitenkin, ja sehän on pääasia.

Teen porsaasta ruokaa todella harvoin. Meillä ei ole edes joulukinkkuperinnettä, joten väittäisin, että eniten käyttämäni possutuote on ilmakuivattu kinkku. Nyt päätin kuitenkin tehdä hapanimelää porsasta, jota varten hain kauppahallista ulkofilepalan.



Hapanimelä porsas

4 annosta

400 g porsaan ulkofilettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl omenamehua
2 sipulia
1 porkkana
1 paprika
450 g parsakaalia
2 valkosipulinkynttä
öljyä

Kastike
vajaa 1 dl vettä
vajaa 1 dl soijakastiketta
3 rkl sokeria
1 rkl viinietikkaa
vajaa 1 dl maissitärkkelystä

Leikkaa liha poikkisyin suikaleiksi. Sekoita se kulhossa soijakastikkeen ja omenamehun kanssa ja jätä marinoitumaan.
Kuori ja paloittele kasvikset. Kuumenna öljy pannussa. Lisää siihen ensin porkkana ja parsakaali ja paista nopeasti muutama minuutti. Siirrä ne kulhoon odottamaan. Seuraavaksi pannulle pääsevät paprika, sipulit ja valkosipuli. Paista niitäkin nopeasti ja siirrä sitten kulhoon.
Lisää tarvittaessa vähän öljyä ja paista porsaansuikaleet kypsiksi. Lisää kasvikset takaisin pannuun.
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada kastike pannuun koko ajan sekoittaen. Kuumenna muutama minuutti.

Tarjoile riisin tai ohrahelmien kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit