Salaatti, joka sai inspiraationsa kreikkalaisesta salaatista muttei ole kreikkalaista nähnytkään

Toivottavasti kaikilla oli yhtä ihana pääsiäinen kuin Kuudennen paistin porukalla. Pääsiäisloma oli tänä vuonna meillä hitusen pitempi, ja se teki hyvää. Olen viimeiset kaksi päivää ollut niin virtaa täynnä että hirvittää. Osan kunniasta ansaitsee kevätaurinko, joka vihdoin lämmittää. Voikohan suklaamunista saatu energia purkautua tällä tavalla?

Pääsiäinen oli todellakin myös kovin suklainen. Veikkaan, etten ole ainoa joka mielii herkuttelun jälkeen ruoaksi jotain hyvää ja terveellistä. Ruokaisa salaatti on hyvä ratkaisu, sillä se pursuaa kasviksia. Tämä salaatti on kuitenkin sen verran täyttävä, ettei nälkä varmasti jää kenellekään.



Salaatti, joka sai inspiraationsa kreikkalaisesta salaatista muttei ole kreikkalaista nähnytkään

4 annosta

2 prk sekalaisia papuja
1 rasia pikkutomaatteja
1 pieni punasipuli (tai vaikka kevätsipulia)
fetakuutioita öljyssä
limenmehua
s&p

Paloittele pikkutomaatit, huuhtele pavut ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä marinoitumaan a) siksi aikaa kun teet lopun salaatin tai b) jääkaappiin yön yli.

3 dl tummaa makaronia + vettä + suolaa
öljyä (fetapurkista)
s&p
limemehua
500 g vihreää parsaa
nippu broccolinia
2 pientä kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
kurkkua viipaleina
sekasalaattia tai rucolaa
yrttejä oman maun mukaan

Kiehauta vesi kattilassa. Ripauta vähän suolaa, lisää makaronit ja keitä ne al dente. Siivilöi kypsät makaronit ja sekoita ne kulhossa papuseoksen kanssa.

Napsi parsoista puumaiset päät pois. Levitä ne pellille leivinpaperin päälle, lorauta hieman öljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. Leikkaa sen jälkeen parsat neljään osaan.

Paloittele broccolini, kesäkurpitsa ja paprika. Kuumenna paistinpannu ja lisää broccolinit sekä hieman vettä. Anna broccolinien höyrystyä kannen alla muutama minuutti välillä sekoitellen. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi. Mausta sitten suolalla ja pippurilla sekä limemehulla ja lisää salaattikulhoon.

Lisää pannulle vähän öljyä ja perään kesäkurpitsapalat. Paista kannen alla pari minuuttia per puoli välillä sekoittaen. Ne saavat vähän ruskistua. Mausta ja lisää salaattikulhoon.

Lisää tarvittaessa vähän öljyä pannulle ja sitten paprikapalat. Paista kannen alla muutama minuutti välillä sekoittaen. Mausta ja lisää salaattikulhoon.

Viipaloi salaattikulhoon vielä kurkkua ja lisää salaattia, rucolaa ja yrttejä oman maun mukaan. Sekoita hyvin, maista ja lisää tarvittaessa limemehua.

Kommentit

  1. tää kuulostaa i h a n a n ruokaisalta <3 Itselläkin on papusalaatti poltellut jo pidemmän aikaa, vaan en ole näköjään saanut aikaiseksi (vaikka niitä papupurkkeja on keittiön kaapit pullollaan...) Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie käytän itse asiassa papuja salaateissa aika paljonkin. Kiva että tykkäät!

      Poista
    2. Olipas hauska otsikko :D Broccolinista on tullut yksi kevään suosikeistani. Viime vuonna innostuin ensi kertaa. Salaatti kuulostaa oikein maukkaalta.

      Poista
    3. Miekin olen suorastaan hurahtanut broccoliniin. Täälläpäin se on ilmestynyt kunnolla kauppoihin vasta tämän vuoden puolella, ja miehän olen ottanut siitä ilon irti. Sen maku on vaan niin ihana!

      Poista
  2. Minä olen löytänyt valkoiset pavut vasta pari viikkoa sitten. Niitä on kyllä ihana lisätä salaatteihin tai vaikka syödä sellaisenaan marinoituina. Halpojakin ovat ja terveellisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavuista on moneksi eivätkä tosiaan ole edes kalliita :)

      Poista
  3. Tämän jälkeen ei varmaan nälkä enää jää. Minulla alkaa kreikkalainen inspiraatio aina oliiveista ja fetasta ja sitten usein mennäänkin jo jonnekin ihan muualle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miullakin se lähti salaatista, jossa olis fetaa ja kurkkua, mutta sitten hurahdin kasvishyllyllä ja lähti vähän lapasesta...

      Poista
    2. Ihan parhaat jutut syntyvät just silloin kun homma lähtee lapasesta. Tämä on huomattu niin monta kertaa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti