Avokadotoastit punajuurihummuksella

Olen tänä talvena kuluttanut avokadoja erittäin runsaasti. Vaikka voin ilolla syödä esimerkiksi papu-avokado-sinihomejuustosalaattia tai maailman yksinkertaisinta avokadopastaa kyllästymättä, halusin nyt käyttää avokadoa täysin eri tavalla. Lähtökohtana oli avokadon väri, joka on kauniin keväänvihreä. Mietin muita keväisiä värejä, ja vaaleanpunainen tuli herkän vihreän pariksi mieleen ensimmäisenä.

Siis jotain vaaleanpunaista avokadon seuraksi. Jotain, joka sopii avokadon makuun ja täydentää ateriaa myös ravitsemuksellisesti. Aivoissa pyöri ajatus avokadotoastista, ja kun keksin kokeilla punajuurihummusta, ruoka oli koossa.

Punajuurihummuksesta tulee upean väristä ja se sopii täydellisesti avokadon kanssa. En ole ollut mitenkään intona punajuuren perään, mutta totuttelen hiljalleen. Löysin kaupasta esikeitettyjä ja kuorittuja luomupunajuuria, joten punajuurten käsittelystä tuli helppoa ja nopeaa. Tykkäsin tästä hummuksesta ihan tosissani eikä varmasti ole viimeinen kerta kun tätä teen.

Tässä on terveellinen ruoka, joka on kaunis, nopea, helppo ja herkullinen. Mitä muuta voisi toivoa?








Avokadotoastit punajuurihummuksella

kahdelle

neljä palaa paahtoleipää
2 avokadoa
punajuurihummusta (ohje alla)
rucolaa
fetaa
sitruunamehua

Punajuurihummus

ohjeesta tulee noin 7 dl eli riittää muuhunkin kuin toasteihin

2 punajuurta (n. 200 g) keitettynä ja kuorittuna
2 tlk kikherneitä
2–3 rkl tahinia
n. 3 rkl sitruunamehua
n. 3 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Huom! Punajuurten käsittelyssä kannattaa suojata kädet elintarvikekäyttöön tarkoitetuilla kumihanskoilla ja valita leikkuulauta, jonka värjäytyminen ei haittaa. Myös sauvasekoitinta käyttäessä kannattaa varoa roiskeita. Punajuuri värjää erittäin herkästi.

Paloittele punajuuret. Huuhtele kikherneet. Sekoita kaikki hummuksen aineet kulhossa.
Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Hummus säilyy jääkaapissa ainakin viikon, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin etukäteen.

Leipien kokoaminen

Puolita avokadot, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla. Viipaloi hedelmäliha.
Paahda paahtoleivät. Sivele päälle punajuurihummusta ja levitä avokadonpuolikas viuhkaksi.
Lisää sivuun rucolaa, mausta sitruunamehulla ja murustele päälle fetaa. Namnam.

Kommentit

  1. Ihanan värikästä! Kiitos reseptistä, joka yhdistää kaksi lempiasiaani avokadon ja punajuuren. :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on jääneet nuo avokadot tänä talvena jotenkin ihan pimentoon mutta punajuuri <3 Ah- siitä en saa tarpeekseni!

    VastaaPoista
  3. Oijoi, punajuurihummus ja avokado on kummatkin niiiiin mun juttuja, eikä ollenkaan pöllömpiä yhdessä. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivat hyvin yhteen sekä maun että ulkonäön puolesta!

      Poista
  4. Sama vika. Avokadotoast on kuulunut lähes jokaiseen viikkoon.

    VastaaPoista
  5. Tein juuri vohveleita punajuuri ja avokadotäytteellä. Hummusta pitää testata hetimiten, kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti