Talvinen tuoremakkara-pastapaistos

Hiihtoloma on ohi, mutta se sisälsi monta kaunista, aurinkoista talvipäivää. Jäällä oli huikeaa käydä kävelemässä. Talvi taitaa kuitenkin vedellä viimeisiään, sillä aurinko lämmittää jo selvästi. Vaikka talvi on kaunis vuodenaika hohtavine kinoksineen ja kimmeltävine puineen, tunnen herääväni kunnolla eloon ensimmäisenä aurinkoisena kevätpäivänä.
Kevät ei kuitenkaan tunnetusti tule kunnolla vielä maaliskuussa, joten vielä ehtii hyvin tehdä tätä talvista tuoremakkara-pastapaistosta. Se on nimittäin hyvää.




Talvinen tuoremakkara-pastapaistos

uunivuoallinen

1 pkt (280 g) tuoremakkaraa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
s&p
sokeria, timjamia, oreganoa, chiliä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk paseerattua tomaattia
3/4 tomaattimurskapurkillista vettä
1 rasia pinaattia
sitruunamehua
500 g penneä
250 g mozzarellaa

Paloittele kesäkurpitsat ja hienonna sipulit.
Kuumenna pannu ja plopsauta makkaraliha kuorestaan pieninä palloina pannulle. Pyörittele pari minuuttia niin että liha ruskistuu, alenna sitten lämpöä, lisää vähän öljyä sekä kesäkurpitsat ja sipulit.
Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Anna hautua sen aikaa kun keität pastan.
Viipaloi mozzarella. Lisää pannulle lopuksi pinaatti.
Sekoita uunivuoassa kypsä pasta ja tomaattinen makkarakastike. Levitä päälle mozzarellaviipaleet ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Kommentit

  1. Tein ekaa kertaa viime syksynä siskonmakkaroista pataa ja en voinut kuin kummastella miksi ihmeessä en ollut aikaisemmin rakentanut sellaista. Tosi hyviä ja edullisia ruokia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa etten ole koskaan tehnyt mitään siskonmakkaroista. Tykkään enemmän näistä mausteisemmista tuoremakkaroista.

      Poista
  2. rakastan tuoremakkaroita - omani hankin Hakaniemen hallista omalta makkaramieheltäni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat itse asiassa ainoita makkaroita, joita syön. Miulla ei oo tuoremakkaramiestä hallissa (vaikka muuten ostan sieltä paljon), joten turvaudun kaupan hyllyjen tarjontaan.

      Poista
  3. Tuoremakkarat maistuu meillekin ja lammasmakkara on ihan ehdoton. Sitä käymme hakemassa Tampereen kauppahallista kerran kuussa :D

    VastaaPoista
  4. Harjun makkaratehtaan lammasmakkara on ihan parasta pastakastikkeessa. Muita mausteita ei sitten tarvitakaan (vähän vaan sipulia ja tomaattia tai muita kasviksia sekaan) NAM! Ihan lemppari arkiruoka meillä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti