Bresaola-rucola-parmesaanipizza

Ihastuin bresaolaan ensimaistamisella: kuin parmankinkkua, mutta vielä parempaa. Superohutta, suussasulavaa, pakko saada lisää. Kun sitä ilmaantui lähikauppaan, hamstrasin muutaman paketin ja bresaolaa nautittiin meillä muunmuassa uutenavuotena. Viimeinen paketti oli vielä jäljellä, kun mietin mitä pizzaan laittaisin. Ei tarvinnut miettiä kauaa.



Bresaola-rucola-parmesaanipizza

2 pizzaa (pizzakivillä)

Pohja:
1 3/4 dl lämmintä vettä
ripaus kuivahiivaa
ripaus suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 tl oliiviöljyä

Täytteet
n. 1 rkl tomaattipyrettä
n. 1 rkl oliiviöljyä
oreganoa
2 palloa mozzarellaa
1 pkt bresaolaa
rucolaa
parmesaania
balsamicoa

Tee ensin pohja: Kaada vesi kulhoon, lisää hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää oliiviöljy ja vaivaa se taikinan joukkoon. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin tunti.

Muotoile pizzapohjat. Sekoita keskenään tomaattipyre, oliiviöljy ja oregano. Levitä seosta pohjien päälle.
Viipaloi mozzarellat. Levitä ne pizzapohjien päälle.
Paista 250 asteessa kunnes reunat ja juusto saavat väriä.
Kun pizzat tulevat uunista, levitä päälle parmesaanilastuja, bresaolaa ja rucolaa. Viimeistele muutamalla pisaralla balsamicoa.

Kommentit

  1. Nyt alkoi tehdä mieli pizzaa... Minäkin rakastan ohuita kinkkusiivuja ja rucolaa pizzan päällä. Viime aikoina niiden alle on laitettu crème fraîchen, vuohenjuuston ja sitruunamehun/-kuoren sekoitusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanalta kuulostaa creme fraiche-vuohenjuusto-sitruunayhdistelmä! Rehellisesti: en halunnut tästä liian tomaattista ja miun piti alunperin laittaa pestoa, mutta sille oli käynyt huonosti, ja rakentelin hätäpäissäni ihan yllättävän toimivan tomaattiöljyn. Mutta siun idea toimis tässä varmasti aivan loistavasti :)

      Poista
  2. Bresaola on niin herkullista! Enpäs ole tajunnut pizzaan laittaa, yleensä uppoaa Lidlin piparjuurituorejuuston kaverina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla bresaola, rucola ja parmesaani ovat yleensä vakiokavereita antipastona, mutta sitten ajattelin että toimivathan ne varmasti yhteistyössä myös pizzassa.

      Poista
  3. Tähän aikaan yöstä ei saisi katsella ollenkaan pizzan kuvia. Nälkä!

    VastaaPoista
  4. Kyllä on täälläkin iloittu, kun lähikauppaan ilmestyi bresaolaa. Ihanaa suolaista herkkua!

    VastaaPoista
  5. Bresaolaan taisin ihastua joskus Italian reissulla. On niin ihanaa! Sun pizza kuulostaa niin herkulliselle - ens kerralla voisin vakkarin Margheritan sijaan laittaa "mun" pizzaan tämän kombon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Margherita on muuten yks miunkin lempipizzoista.

      Poista
  6. Bresaola on niin herkullista, ihan vain rucolan ja oliiviöljyn kera. Ehkä päälle vielä muutama uunikuivattu tomaatti <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti