Bataattia meksikolaisilla kavereilla

Jääkaappiimme oli kummasti päätynyt paljon maissia. Vielä kummempaa oli, ettei se vielä ollut tullut syödyksi. Maissintähkät huusivat kaverikseen jotain meksikolaishenkistä, ja siitä ajatus lähti: papuja, tomaattia, sipulia, paprikaa, guacamolea ja ihanasti maustettuja bataattiviipaleita. Feta ei ehkä ole kovin meksikolaista, mutta tämä pieni salamatkustaja sopi oikein hyvin muiden joukkoon.



Bataattia meksikolaisilla kavereilla

4 annosta

Maustetut bataatit
2 bataattia
öljyä
s&p
chiliä, jeeraa, hunajaa

Papu-kasvispaistos
2 sipulia
1 paprika
300 g pikkutomaatteja
4 valkosipulinkynttä
1 prk mustapapuja
1 prk ruskeita papuja
öljyä
s&p
sokeria
limenmehua

Guacamole
4 avokadoa
limenmehua

Lisäksi
fetaa
2-4 maissintähkää

Viipaloi bataatit, mausta ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Loppuvaiheessa (n. 10 minuuttia ennen) lisää maissit.
Hienonna sipulit ja paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sipulit ja paprikat.
Paloittele pikkutomaatit ja hienonna valkosipulit. Alenna lämpöä ja lisää ne pannulle kun sipulit ovat kuullottuneet. Mausta.
Huuhtele pavut ja lisää nekin pannulle. Anna muhia kannen alla.
Tee guacamole: puolita avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon. Soseuta se haarukalla ja mausta limenmehulla.
Kun kokoat annokset lautasille, murustele päälle vähän fetaa.

Kommentit

  1. Salamatkustaja mahtuu hyvin mukaan ainakin meillä jos makujen puolesta passaa. Pääasia ettei tule hävikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä salamatkustaja sopi hyvin makunsakin puolesta :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen annos! Alkoi kovasti tehdä mieli viskiöljyllä maustettuja, grillattuja maisseja.

    VastaaPoista
  3. jep - maissinhimo yllätti täälläkin <3

    VastaaPoista
  4. Voi kun tulisi jo kesä ja tuoreet maissintähkät <3

    VastaaPoista
  5. Täällä tuli niin nälkä. Ihanaa, pian tulee kesä :D Saadaan tuoretta maissia.

    VastaaPoista
  6. Feta sopii melkein kaikkeen! JA tuoretta maissia on ikävä minunkin!

    VastaaPoista
  7. Eikös meksikolaisilla ole jokin vaalea juusto, jonka voi hätätilassa korvata fetalla? Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Queso frescoa taitavat käyttää, mutta sitä ei kyllä oikein juuri mistään saa niin feta on ihan käypä korvike :)

      Poista
    2. Toimi aidon puutteessa oikein hyvin :)

      Poista
  8. Pavut ja bataatti on aina toimiva yhdistelmä!

    VastaaPoista
  9. Meksikossa käytetään kyllä jotain paikallista juustoa, mutta sitä ei saa Suomesta. Laitetaan välillä meksikolaista ruokaa meidän meksikolaisen ystävän kanssa ja hän on kelpuuttanut fetan koska se on kuulemma lähinnä mitä täältä löytää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän tuo pikku salamatkustaja on oikein sopiva :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti