Pyörtynyt imaami eli imam bayildi

Pyörtynyt imaami on ollut kokeilumietinnässä pitkään, koska a) pidän munakoisosta ja b) nimi on hauska. Pakkohan on kokeilla ruokalajia, joka on niin hyvää, että saa imaaminkin pyörtymään. Selailin siis ohjeita aikani ja tein sitten oman versioni. Imaamia ei nyt ollut saatavilla testaajaksi, mutta pyörryttävän hyvää ruoasta kyllä tuli.



Pyörtynyt imaami eli imam bayildi

6 annosta

3 isohkoa munakoisoa
2 isoa paprikaa
1 iso punasipuli
4 valkosipulinkynttä
4 isohkoa tomaattia
öljyä
timjamia
chiliä
jeeraa
sale & pepe
hunajaa
tomaattipyrettä
1 limen mehu
auringonkukansiemeniä
1 levy fetaa (200g)

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puoliksi ja koverra sisus. Hienonna sisus melko pieniksi kuutioiksi.
Kuutioi paprikat, hienonna sipulit ja leikkaa tomaatit pienehköiksi kuutioiksi.
Kuullota sipulia pannulla öljyssä. Lisää chili ja hienonnettu munakoiso. Muutaman minuutin jälkeen lisää paprikat, sitten tomaatit ja mausta.
Paahda munakoisonkuoria ja auringonkukansiemeniä uunissa 180 asteessa n. 5 minuuttia.
Sekoita auringonkukansiemenet kasvisseokseen.
Täytä munakoisot kasvisseoksella, ripottele päälle fetaa ja paista 180 asteessa n. 20-30 minuuttia.


Kommentit

Suositut tekstit