Broileria, maissintähkää sekä pikkutomaatteja ja pikkupaprikoita

Juhannukseksi bongasin lähikaupasta aivan nerokkaan tuotteen: foliovuoassa oli pikkutomaatteja ja pikkupaprikoita sekä niille mausteet: öljyä, suolaa ja yrttejä. Vuoan voi heittää uuniin tai grillata, kasvikset ovat valmiiksi pestyjä ja mausteita oli sopiva määrä. Loistavaa! Siitä kyllä älysin, ettei tuota ole mitenkään mahdotonta toteuttaa itsekään. Pikkutomaatteja olen kyllä paistanut uunissa, mutta pikkupaprikoita en (olen syönyt ne sellaisenaan). Tässä eräänä iltana tein niitä broilerinfileen ja maissintähkän seuraksi, ja lopputulos oli kesäinen ja herkullinen.



Broileria, maissintähkää sekä pikkutomaatteja ja pikkupaprikoita

kahdelle

Broileri
250 g broilerinfilettä
öljyä
valkosipulinkynsi
sale & pepe
timjamia
sitruunamehua
valkoviiniä

Ota broilerit hyvissä ajoin jääkaapista esiin. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
Kuumenna vähän öljyä pannulla ja lisää broilerinfileet siihen. Paista nopeasti molemmilta puolilta.
Lisää sitten valkosipulinkynsiviipaleet ja kuullota hetki. Mausta.
Lisää hieman sitruunamehua ja valkoviiniä ja alenna lämpöä. Hauduta kypsäksi kannen alla.

Maissintähkät
2 maissintähkää
voita ja öljyä

Maissintähkät voi paistaa uunissa: laita ne pieneen uunivuokaan, päälle hieman voita ja paista 220 asteessa n. puoli tuntia.
Maissintähkät voi myös paistaa pannulla: kuumenna vähän voita ja öljyä pannulla, lisää maissintähkät ja paista joka puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Pikkutomaatteja ja pikkupaprikoita uunissa
200 g pikkutomaatteja
200 g pikkupaprikoita
öljyä
suolaa
yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa, timjamia...

Pese kasvikset ja laita ne pieneen uunivuokaan. Lorauta päälle vähän öljyä, ripottele vähän suolaa ja lisää yrttejä maun mukaan. Sekoita lusikalla.
Paista 220 asteessa n. 20-30 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit