Vuohenjuustotäytteiset bataatit ja sitruunaiset vihreät pavut

Viikonloppu on taas, mikä tarkoittaa jotain hieman erityisempää ruokaa. Koko arkiviikko selätettiin pastan voimin, mutta vapaapäivinä voi kuluttaa vähän enemmän aikaa ja vaivaa ruokaan. Nämä vuohenjuustotäytteiset bataatit ovat siitä kivoja, etteivät ne vaadi juurikaan vaivaa: bataatit pärjäävät uunissa itsekseen, sitten niiden sisus on helppo kaapia kulhoon, jonne lisätään vuohenjuustoa ja pari muuta ainesosaa. Surautetaan sauvasekoittimella ja takaisin uuniin siksi ajaksi, kun pavut paistuvat pannulla. Yksinkertaista – ja todella herkullista.

Bataattien ohje on alunperin Liedellä-lehdestä, mutta kehittelin siihen sivuun sitruunalla maustetut vihreät pavut.



Vuohenjuustotäytteiset bataatit ja sitruunaiset vihreät pavut

neljä annosta

Bataatit
2 pientä bataattia
öljyä
sale & pepe
1 pötkö (n. 200g) vuohenjuustoa
1 dl kermaa

Pese bataatit huolellisesti ja halkaise ne pituussuunnassa. Laita uunipellille, sivele leikkuupinnalle vähän öljyä, mausta ja paista uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia eli kunnes ovat aivan pehmeitä.
Kaavi bataattien sisus kulhoon (varo rikkomasta kuorta). Lisää kuutioitu vuohenjuusto, ripaus mausteita sekä kerma. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jaa täyte takaisin bataattikuoriin ja lämmitä uunissa vielä sen aikaa, kun teet pavut.

Pavut
600 g vihreitä papuja (pakaste)
öljyä
suolaa
sitruunamehua

Sulata pavut mikrossa. Kaada mahdollinen vesi pois.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää pavut ja paista muutama minuutti joka puolelta. Mausta.

Kommentit

  1. Tätähän on kokeiltava, on sen verran vastustamattoman kuuloinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! On monella tavalla vastustamatonta :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit