Feta-kasvisleipäset ja salaatti

Eilen tein aivan tajuttoman hyvää ruokaa. Jääkaapissa oli avattu fetapaketti, joten halusin käyttää sen pois. Olin jo aiemmin törmännyt Kaakao kermavaahdolla -blogissa houkuttelevannäköisiin feta-kasvisleipiin, joten nyt tuntui niiden vuorolta. Niistähän tulikin mielettömän ihania. Eikä ole vaikeita eikä hidasta eikä turhan kallistakaan. Tehkää näitä.




Feta-kasvisleipäset ja salaattia

kahdelle

6 viipaletta ciabattaa (käytin Lidlin ciabattaa)
1/2 kesäkurpitsa
1 punasipuli
10 pikkutomaattia
valkosipulinkynsi
öljyä
sale & pepe
hunajaa
1/2 levyä fetaa
1 kevätsipulinvarsi

+ sekalaista salaattia ja sitruunamehua

Höylää kesäkurpitsanpala pituussuunnassa juustohöylällä. Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja puolita pikkutomaatit.
Paahda leipäviipaleita 200 asteessa n. 5 minuuttia.
Kuumenna pannu, lisää vähän öljyä ja paista kasviksia siinä suunnilleen saman aikaa kun leivät ovat uunissa.
Kun leivät tulevat uunista ulos, hiero niiden pintaa halkaistulla valkosipulinkynnellä ja heitä valkosipulinkynsi sitten pannulle kasvisten joukkoon. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
Nosta kasvisseosta leipien päälle ja laita päälle siivu fetaa. Paista leipäsiä uunissa vielä n. 8-10 minuuttia.
Huuhtele sillävälin salaattisekoitus ja jaa se lautasille. Pirskota päälle vähän sitruunamehua. Hienonna kevätsipulinvarsi. Lisää uunista tulleet leivät lautasille, koristele kevätsipulilla ja herkuttele.

Kommentit

Suositut tekstit