Makkaraa ja papuja tomaattikastikkeessa

Pakkaspäivänä makkarat ja pavut maukkaassa tomaattikastikkeessa on sopivan tuhti ruoka. Se on siitäkin hyvä ruoka, ettei se vaadi kovin monia raaka-aineita tai pitkää valmistusaikaa. Puolisen tuntia ja ruoka on pöydässä vaikka reippaan kävelylenkin jälkeen.

Tästä ruoasta on variaatioita muutamassa keittokirjassa. Seurasin eniten Ihana perjantai -kirjan ohjetta, mutta David Roccon ohje on myös läheistä sukua. En tietenkään voinut tehdä täysin ohjeen mukaan, joten tässä oma versioni. Tähän ruokaan on tärkeää käyttää nimenomaan jotain hyvää ja maukasta raakamakkaraa - HK:n sininen ei siis käy.



Makkaraa ja papuja tomaattikastikkeessa

n. 600 g raakamakkaraa (esim. 2 pkt Saarioisen chorizo-grilliwurstia)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
800 g tomaattimurskaa
loraus viiniä
chiliä
timjamia tai rosmariinia
sale & pepe
ripaus sokeria
n. 500 g isoja valkoisia papuja

Laita makkarat paistumaan toiselle pannulle.
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja huuhtele pavut.
Kuullota sipulisilppua toisessa pannussa, lisää viini ja tomaattimurska sekä mausteet. Anna hautua niin kauan, kunnes makkarat ovat lähes kypsiä.
Lisää pavut ja makkarat tomaattikastikkeeseen ja hauduta vielä hetki.

Kommentit

Suositut tekstit