Hyvää itsenäisyyspäivää & sinihomejuusto-päärynäsalaatti

Meillä on kaksi itsenäisyyspäiväperinnettä: pihvi ja Linnan juhlat. Itsenäisyyspäivänä syömme harvinaisen aikaisin eli ennen Linnan juhlien alkamista. Kyseessä on aina kunnon juhlaillallinen alkuruokineen, pääruokineen ja jälkiruokineen. Pääruokana on aina pihvi, alkuruoka vaihtelee ja jälkiruoaksi meillä on useimmiten sinivalkoisia suklaakonvehteja, joita syödään Linnan juhlien pukuloistoa ihaillessa.

Viime vuonna tein alkuruoaksi ihanaa sinihomejuusto-päärynäsalaattia. Sinihomejuusto sopii ihanasti päärynän makeuteen, ja kun salaattiin lisää vielä pähkinöitä, lopputuloksena on juhlava, herkullinen ja sopivasti joulunaikaan vihjaava salaatti. Sinihomejuustoa voi laittaa maun mukaan enemmän tai vähemmän, siksi määränä on epätarkka "pala".

Hyvää itsenäisyyspäivää!



Sinihomejuusto-päärynäsalaatti

1 ruukku tammenlehväsalaattia
1/2 päärynä
pala Aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa
oliiviöljyä
balsamicoa
pekaanipähkinöitä

Huuhtele ja revi salaatti. Viipaloi päärynä. Asettele salaatit ja päärynät lautasille ja lorauta päälle hieman öljyä ja balsamicoa. Murustele päälle sinihomejuustoa. Lisää lopuksi pähkinät.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti