Pavuilla ja kvinoalla täytetyt paprikat

Toin itselleni tuliaisena Italiasta läjän ruokalehtiä. Kotimaassa ostan niitä harvoin (tosin Maku tulee tilattuna), koska hinta tuppaa lehdillä olemaan melko korkea. Italiassa on sekä Suomen hinnoissa olevia lehtiä että runsas valikoima euron pari maksavia, laadukkaita ruokalehtiä. Lehtihyllyllä(kin) muuten huomaa sen, että ruoka on tärkeä asia. Taisin ostaa tusinan erilaisia lehtiä ja saman verran jäi vielä hyllyihin.

Vero Cucinasta bongasin sitten täytettyjen paprikoiden ohjeen. Muokkasin sitä hieman mm. niin, että lisäsin täytteeseen myös kvinoaa. Tulipa hyvää! Täyte on helppo ja nopea tehdä, sekä kvinoasta että pavuista saa proteiinia, mutta paprikoilla ei saa ähkyä aikaiseksi. Mausteita täytteeseen voi laittaa vähän maun mukaan, mie laitoin niitä, mitä sattui olemaan.



Pavuilla ja kvinoalla täytetyt paprikat

3-6 annosta

3 isoa paprikaa
2 dl vettä
1 dl kvinoaa
n. 1/2 rkl öljyä (voi olla maustettu esim. valkosipulilla)
suolaa
savupaprikaa
timjamia
persiljaa
chiliä
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 prk kidneypapuja
parmesaania

Puolita paprikat.
Huuhtele kvinoa. Kiehauta vesi ja lisää kvinoa kattilaan. Hauduta n. 15 min.
Lisää kypsän kvinoan joukkoon öljy, mausteet ja tomaattipyre. Sekoita hyvin.
Valuta pavut ja lisää nekin kvinoaseokseen. Sekoita.
Täytä paprikat kvinoa-paputäytteellä. Raasta päälle parmesaania.
Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit