Sienimunakas

Munakas on melkoisen näppärää arkiruokaa. Meillä on yleensä aina kananmunia kaapissa ja niiden lisäksi jotain, jota munakkaaseen voi heittää. Munakkaaseenhan voi heittää melkein mitä vain: erilaisia kasviksia, sieniä, yrttejä, makkaranpalasia, juustoraastetta... Munakas käy siis myös erinomaisesta jääkaapintyhjennysruoasta.

Tällä kertaa veivasin sienimunakkaan. Itse munakasmassaan raastoin vähän juustoa ja hienonsin ruohosipulia. Sienet paistoin pannulla ja hulautin sitten munakasmassan niiden päälle. Kaveriksi paistoin jo etukäteen vähän kesäkurpitsaa.



Sienimunakas

kahdelle

5 kananmunaa
loraus maitoa
sale&pepe
juustoraastetta
ruohosipulia hienonnettuna
4 melko isoa herkkusientä (muutkin syötävät sienet käyvät varmasti)
hieman öljyä tai voita sienten paistamiseen

Sekoita munakasmassa kulhossa: riko kananmunat yksitellen kippoon ja kiposta kulhoon.
Lorauta noin pari ruokalusikallista maitoa kulhoon. Lisää vähän suolaa ja mustapippuria.
Vispaa hetki, niin että kananmunien rakenne menee rikki.
Raasta munakasseokseen juustoa ja hienonna myös ruohosipulia.

Viipaloi sienet. Paista ne kuumalla pannulla.
Lisää munakasmassa pannulle sienten päälle.
Nyt, jos liedessä on valurautalevy, voikin laskea lämmön matalaksi ja antaa munakkaan hautua kannen alla mehevän kypsäksi. Jos ei ole valurautalevyä, joka varaa itseensä lämpöä, joutuu ehkä hieman etsimään sopivaa, melko alhaista lämpöä liedestä.

Kommentit

Suositut tekstit