Kevätpavlova

Meillä on palmusunnuntaille perinteinen jälkiruoka: kevätpavlova. Se sopii hyvin myös pääsiäiseen tai oikeastaan mihin hyvänsä kevään juhlaan, sillä se on kaunis, herkullinen ja keväisen värinen. Myös huomiseen äitienpäivään se on omiaan.

Alkuperäinen ohje on Sara La Fountainin kirjasta Passion for Food. Olen muuttanut ohjetta sen verran, että yhden ison pavlovan sijaan teen kaksi pientä annospavlovaa. Marenkipohjat voi tehdä etukäteen, sillä nehän säilyvät hyvin. Lemon curdiin löytyy ohje täältä.



Kevätpavlova

kaksi pientä pavlovaa

Marenki
1 valkuainen
1/2 dl tomusokeria + 1 rkl vaaleanpunaista tomusokeria (tai sama määrä tavallista tomusokeria + hieman punaista elintarvikeväriä)

Täytteet
1 dl vispikermaa
1 passionhedelmä
lemon curdia (noin puoli desiä)
vadelmia (käytin kotimaisia pakastettuja)

Vatkaa valkuainen ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
Levitä pellille leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi marenkipohjaksi.
Paista 100 asteessa n. 2 - 2 1/2 tuntia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Puolita passionhedelmä, kaaputa hedelmäliha ulos ja sekoita se lemon curdin kanssa.
Levitä marenkipohjan päälle kermavaahtoa, passionhedelmä-lemoncurdia ja koristele vadelmilla.



Kommentit

Suositut tekstit