Penne al pomodoro e mozzarella

Kevät lähestyy, joten ruokakin muuttuu taas astetta italialaisemmaksi. Tomaatin, mozzarellan ja basilikan yhdistelmä on yksinkertaisesti niin hieno, että voisin ilolla syödä sitä kyllästymättä vaikka millaisia määriä. Tällä kertaa keitin niiden kaveriksi pastaa. Tähän ruokaan sopii hyvin lyhyt pasta, esim. penne.



Penne al pomodoro e mozzarella

kahdelle

2 tomaattia ja kourallinen pikkutomaatteja
noin 1 tl öljyä
ripaus suolaa ja sokeria
1 pallo mozzarellaa
tuoretta basilikaa
168 g penneä tai muuta lyhyttä pastaa
ripaus mustapippuria

Keitä pasta.
Pilko tomaatit. Kuumenna pienessä pannussa tai kattilassa tilkka öljyä ja lisää tomaatit. Sekoittele, mausta ja jätä pariksi minuutiksi hautumaan.
Hienonna basilika ja lisää se ihan lopuksi kastikkeeseen. Valuta pasta ja lisää se tomaattikastikkeeseen.
Kuutioi mozzarella ja lisää sekin kaiken muun sekaan. Sekoittele ja pidä lämpimällä liedellä niin, että mozzarella vähän sulaa.
Jaa lautasille ja ripottele päälle vielä vähän tuoretta basilikaa sekä mustapippuria.

Kommentit

Suositut tekstit