Mustaa tagliatellea, parsaa, pinaattia ja uppomuna

Vappu = parsa, ainakin meillä. Jos sama pätee teillä eikä vapunajan ruokia ole vielä lyöty lukkoon, niin suosittelen tätä. Musta tagliatelle tekee annoksesta entistä juhlavamman. Mustaa tagliatellea, parsaa, pinaattia ja uppomuna

kahdelle

120 g tagliatellea
1 nippu eli 500 g vihreää parsaa
öljyä
100 g babypinaattia
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1-2 rkl väkiviinaetikkaa
parmesaania

Keitä tagliatelle kypsäksi kiehuvassa vedessä. 
Pese parsat, napsauta kuivat päät pois. Kuumenna pannulla hieman öljyä ja lisää parsat. Paista käännellen noin viisi minuuttia.
Huuhtele pinaatti. Siirrä kypsät parsat pois pannulta ja heitä tilalle pinaatinlehdet. Kuumenna sekoittaen parin minuutin ajan, niin että pinaatti kutistuu. Mausta ripauksella suolaa. Siirrä pois pannulta. 
Siivilöi kypsä pasta ja heitä se hetkeksi pannulle. 
Kiehauta toisessa kattilassa reilusti vettä ja lisää kiehuvaan veteen etikkaa. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu poreillen, ei myrskyten.
Riko kananmuna lasiin. Tee veteen kauhan avulla pyörre. Hulauta kananmuna lasista pyörteen keskelle. Anna kypsyä pari minuuttia, poimi pois reikäkauhalla ja tee saman temppu toisen kananmunan kanssa. 
Kokoa annokset: pohjalle tagliatellea, seuraavaksi parsaa, sitten pinaattia ja koko komeuden päälle uppomuna. Ripottele uppomunan päälle hieman suolaa. 
Raasta kaiken päälle parmesaania. 


Kommentit

Suositut tekstit