Huevos rancheros

En ole mikään suuri aamiaisihminen. Ehkä se johtuu siitä, etten muutenkaan ole aamuihmisiä. Jos aamulla on vaikeaa ylipäänsä päästä sängystä ylös, ei voi olettaa mahan heränneen ja olevan valmiina vastaanottamaan muhkeita annoksia. Niinpä aamupalani on yleensä varsin pieni ja melkein aina samanlainen: pala leipää ja mukillinen kahvia tai teetä.

Siksi siirsin tyypillisesti aamiaisruoaksi käsitetyn huevos rancherosin päivän pääateriaksi. Paistettuja munia, papuja chilikastikkeessa, avokadoa... Kehittelin erilaisten huevos rancheros -reseptien pohjalta oman, varsin epäautenttisen versioni. Maatilan munat siirtyivät kerrostaloon keskustassa, mutta hyvää tuli.

ps. Kun kastiketta seuraavana päivänä lämmittää mikrossa, saattaa käydä niin, että iso valkoinen papu räjähtää. Saattaa olla, että joutuu siivoamaan.



Huevos rancheros

10 annosta

Papukastike

500 g jauhelihaa
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
sale & pepe
ripaus sokeria
kuivattua chiliä
jeeraa
paprikajauhetta
erilaisia yrttejä
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 prk tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja
1 prk isoja valkoisia papuja
450 g maissia

Lisäksi

1 paistettu muna per syöjä
1/2 avokado per syöjä
sitruunamehua

Tee kastike: Paahda jauheliha pannulla, lisää vähän öljyä ja kuullota hienonnetut sipulit.
Mausta. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska sekä pavut. Jätä hautumaan.
Jos maissit ovat ihan jäisiä, sulata ne. Lisää sitten papukastikkeeseen. Anna taas hautua.

Paista jokaiselle yksi kananmuna pannulla. Puolita avokado ja leikkaa kuutioiksi.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti