Naan-leipää

Kukkakaalicurryn seuraksi leivoin naan-leipää. Olen aiemmin syönyt sitä intialaisissa ja nepalilaisissa ravintoloissa (suurella innolla), mutta en ole rohkaistunut itse leipomaan sitä. Täydellinen naan-leipä on vaan niin... täydellistä, ja pelkäsin etten pääse lähellekään sitä.
Tällä ohjeella tuli kuitenkin aika hyvää. Ei vielä ihan täydellistä, mutta se johtunee ennemmikin miusta kuin ohjeesta - sen verran lähelle päästiin jo ensiyrittämällä.



Naan-leivät

6-8 kpl

1 1/2 dl lämmintä vettä
5 rkl = 3/4 dl turkkilaista tai muuta luonnonjogurttia
1 pss kuivahiivaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
300 g vehnäjauhoja
2 rkl sulatettua voita (ja lisää voiteluun)

Sekoita vesi ja jogurtti keskenään. Lisää suola ja sokeri.
Sekoita hiiva jauhoihin ja vaivaa jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa sekin taikinaan. Anna kohota vähintään puoli tuntia.
Alusta taikinaa ja jaa se 6-8 osaan. Litistä taikinapallukka litteäksi ja venytä sitä soikioksi.
Paista naanleivät yksi kerrallaan kuumalla valurautapannulla kummaltakin puolelta. Voitele kypsät naanleivät sulatetulla voilla.

Kommentit

  1. Näyttääpä hyvältä! Kauanko paistelit pannulla?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ihan tarkkaa aikaa en tullut katsoneeksi, mutta muutama minuutti per puoli. Kauas ei siis kannata karata pannun ääreltä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti