Punakaali-fetasalaatti

En varmaan koskaan kasva niin aikuiseksi, etteivät joulukalenterit saisi innostumaan. Suorastaan vähän höpsähtämään. Kun joulukuun alku lähestyy, kotiin ilmestyy joulukalenteri (perinteinen, ei mikään Hello Kitty -suklaakalenteri). Myös kaikenlaiset muut joulukalenterit tuovat tunnelmaa siitä, että ihan todella ollaan askel askeleelta menossa kohti joulua. Ilahduin siis, kun huomasin, että Pumpkin Jam -blogissa on jälleen käynnissä joulukalenteri. Luukuista on jo paljastunut vaikka mitä ihania herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin. Punakaali-fetasalaatti pomppasi esiin juuri kun mietin, mitä muuta voisin laittaa pöytään Nigellan ruusukaalien ja kanan kaveriksi. 

Tämä salaatti hävisi sen verran nopeasti parempiin suihin, ettei siitä juuri jäänyt kuvallista todistusaineistoa. Se esiintyy kuitenkin alla olevassa kuvassa seuralaisineen, jotka ovat jo aiemmin tulleet tutuiksi Kuudennessa paistissa: broilerinfilettä, Nigellan ruusukaaleja ja Jamien bataattisosetta. Tämäkään ruoka ei ole superjouluinen, mutta vihjaa mukavasti lähestyvästä juhlasta. Punakaali-fetasalaatti

kotoisin Pumpkin Jamin joulukalenterista
(mutta otin taiteellisia vapauksia)

pala punakaalia
pieni punasipuli
fetaa (levymuodossa, jotta sitä voi murustella)

Kastike
1 rkl sinappia (makeahkoa)
1-2 tl hunajaa
2 rkl alkuperäisessä ohjeessa punaviinietikkaa, meillä ei ollut joten käytin balsamicoa
2 rkl sitruunamehua
3/4 dl oliiviöljyä
sale & pepe

Suikaloi punakaali. Hienonna punasipuli.
Sekoita sinappi, hunaja, viinietikka ja sitruunamehu keskenään. Lisää oliiviöljy hiljalleen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada puolet kastikkeesta kaalille ja puolet punasipulisilpulle. Jätä hetkeksi odottamaan.
Sekoita kaalit ja sipulit juuri ennen tarjoilua keskenään. Murustele päälle reilusti fetaa.


Kommentit

Suositut tekstit