Kasviswok

Teki kovasti mieli jotain kiinalaistyyppistä wokkia. Aasialaiset ruoat eivät varsinaisesti kuulu bravuureihini enkä mene väittämään että tämä olisi mitenkään autenttista, mutta tästä ruoasta tuli mielettömän hyvää. Kasviksia voi toki vaihdella oman maun mukaan. Mie olisin halunnut mukaan vielä sokeriherneitä, mutta tuli tästä ihan riittävän iso annos ilman niitäkin. Kastikkeen ohjeen pohjana käytin Sara La Fountainin Passion for Food -kirjan kanawokin kastikkeen ohjetta. En suurustanut kastiketta, joten ruoka jäi melko liemeväksi, lähes keitoksi. Wok+soppa=woppa?




Kasviswok

10 annosta

4 isoa herkkusientä
1 punainen paprika
2 porkkanaa
1 parsakaali
2 sipulia
1 kiinankaali
300 g vihreitä papuja (pakaste)
1 prk vesikastanjoita
2 prk pikkumaissia
1 prk bambunversoja
1 prk pavunituja
1 pkt riisinuudeleita

Kastike
pala inkivääriä (raastettuna noin 6 rkl)
3 dl sweet chili -kastiketta
1 dl soijakastiketta
1 1/2 dl teriyakikastiketta
2 dl hunajaa (voi olla kiinteää)

Viipaloi herkkusienet ja porkkanat. Paloittele paprika ja parsakaali. Lohko sipulit ja hienonna kiinankaali. Kuori ja raasta inkivääri. Avaa tölkit ja valuta nesteet pois.
Kuumenna reilu litra vettä esim. vedenkeittimellä. Kaada se astiaan ja lisää sinne nuudelit. Ne kypsyvät kuumassa vedessä muutamassa minuutissa. Kun nuudelit ovat kypsiä, siivilöi vesi pois ja jätä nuudelit odottamaan.
Wokkaa/paista tuoreet kasvikset vuorotellen kuumalla pannulla öljyssä. Sienet saavat ruskistua kunnolla, mutta älä päästä parsakaalia muuttumaan armeijanvihreäksi. Siirrä aina edelliset kasvikset pois pannulta esim. kulhoon odottamaan, ennen kuin lisäät seuraavat pannulle. Jos vihreät pavut ovat vielä jäisiä, nekin voi paistaa erikseen pannulla.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kastike tyhjälle pannulle. Sekoittele hetki (niin että mahdollisesti kiinteä hunaja sulaa).
Lisää kaikki kasvikset sekä kypsät nuudelit pannulle ja sekoita hyvin. Ei tarvitse jättää hautumaan vaan voi tarjoilla heti.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti