Penne al cavolfiore

Oli kaapissa kukkakaalia. Oli myös torilta Kansainvälisiltä markkinoilta just ostettua parmigianoa, jota tietenkin teki mieli heti raastaa johonkin. Teki mieli pastaa. Siispä tadaa, kukkakaalipastaa!

Pohjana käytin Ursula Ferrignon mainiosta Italian kasviskeittiön parhaita -kirjasta löytynyttä Penne al cavolfioren ohjetta, mutta menin muuttelemaan sitä niin kuin useimmiten tuppaa käymään. Omsnoms, oli aika mahtavaa loppukesän ruokaa. 



Penne al cavolfiore

5 annosta

öljyä
chiliä (maun mukaan, meillä peperoncinohiutaleita)
1 prk = 500 g paseerattua tomaattia
tomaattipyrettä
1 pieni kukkakaali tai vajaa iso
suolaa, sokeria
oreganoa, tuoretta timjamia
(kermaa)

Paloittele kukkakaali suht pieniksi paloiksi. 
Kuumenna öljy pannussa ja lisää chili. Sekoittele chiliä pannulla keskilämmöllä n. 3 min. 
Lisää kukkakaalinpalat ja jatka paistamista noin 5 min. 
Lisää paseerattu tomaatti + pyre, mausta ja hauduta kannen alla. Kukkakaali saa jäädä vähän al dente. 
(Loppuvaiheessa olisi pitänyt lisätä kermaa, mutta mie unohdin. Ei haitannut. )

Sillä välin keitä sopiva määrä penneä suolatussa vedessä. Vaikka en yleensä ole grammantarkka keittiössä, olen havainnut, että 84 g penneä per syöjä on erinomainen määrä. Onkohan määrä kovinkin universaali?

Lopuksi sekoita kypsä pasta kastikkeeseen. Raasta päälle parmesaania. 

Kommentit

Suositut tekstit