Halloumia, sipulia ja paistettuja perunoita
Peruna on parasta uutena. Jostain syystä en ole itse juurikaan tehnyt paistettuja perunoita, vaikka niistä tykkäänkin. Siksi(kin) tartuin innolla tähän ohjeeseen, kun siihen törmäsin. Ja tulipa hyvää!
Halloumia, sipulia ja paistettuja perunoita
kahdelle
10 uutta perunaa
2 kevätsipulinvartta tai 1 pääosa
basilikaa + muita tuoreita yrttejä jos sattuu olemaan (mm. timjami havaittu hyväksi)
1 pieni punainen chili
öljyä (ehkä pari ruokalusikallista?)
sitruunamehua
1 pala halloumia
voita+öljyä
sale&pepe
Puolita perunat ja keitä ne kypsiksi.
Hienonna sipuli, chili ja yrtit. Sekoita ne öljyn ja sitruunamehun kanssa ja jätä marinoitumaan.
Viipaloi halloumi ja paista kuumalla pannulla.
Siirrä halloumit odottamaan, lisää pannulle voita ja öljyä ja paista kypsät perunat ruskeiksi.
Laita lautaselle ensin perunoita, sitten sipulisekoitusta, sitten halloumipalat ja päälle vielä vähän yrttejä.
Kommentit
Lähetä kommentti